Welcome to Marques Gastronomy & Wine
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2F Dining
2F Dining
1F Counter Dining
1F Counter Dining
Amuse
Amuse
Appetiser
Appetiser
Appetiser
Appetiser
Fish
Fish
Meat
Meat
Dessert
Dessert
Petit Four
Petit Four

Motomachi, Yokohama

横浜・元町に佇む一軒家レストラン


Restaurant

モダンフランス料理

Lunch 12:00~15:00 L.O13:00

Dinner 18:00~22:30 L.O 20:00 

 

栄養を沢山備えた旬の野菜を豊富に取り入れ、日本由来の出汁や麹の柔らかな旨味を

ワインと共にあるフランス料理に合わせた手法で作りだし、

世界各国からインスパイアされた食文化のエッセンスを現代的な表現で

アレンジした軽やかで身体に優しいガストロノミック料理を

ワインペアリングと共にコースで提供しております。

 

マークスでは月メニューを行わず、自然の摂理に合わせた

その時の恵みの食材を厳選し、其々の価値を十分に活かせる調理法を選び、

食品バランスを整えたコース料理を御予約毎に構成し、

食品ロス軽減に心がけ、できる限り国産の食材を使用した

サスティナブルなおまかせ料理を提案させて頂いております。

 

日本食の基となる昆布、かつお、椎茸の出汁や、

色々な種麹を発酵させて作りだす深みの有る旨み、

西洋料理の基となる野菜や豆、魚介、肉からのブレス、

それらに日本酒やワインを調合した独自のソースは、

ナチュラルで繊細な甘みや酸味、コクや旨みを生み出し

ワインと料理の重要なかけ橋となっています。

 

火入れは、素材やコースの変化に合わせて調理法を選び、

素材の旨みを最大限に発揮させ、ジューシーな仕上がりになる様、

お客様の目の前に料理が来るその時をピークにもっていきます。

 

コース料理一皿ごとに合わせたワインを提供する「ワインペアリング」は、

フランスワインを主体とし、シェフの故郷でもある南アフリカワインを

合わせて食事を一層盛り上げます。


2F
ダイニングは、シックなライトグレーで統一され、

鮮やかな料理とワイン、お客様によりカラフルに演出されます。

普段のお食事はもちろん、お誕生日や記念日、季節の会食やビジネス、

各種パーティー会食など、あらゆるシーンで御利用頂けます。

Fカウンター席はレストランメニューも御利用頂けます。

御予約時に食物アレルギーの有・無を必ずお知らせ下さいませ。

 

 

Contemporary French Restaurant

in Motomachi, Yokohama

 

Restaurant

Lunch 12:00~15:00 L.O13:00

 Dinner 18:00~22:30 L.O 20:00

 

A highly seasonal, gastronomic course menu experience. 

We closely follow the Japanese seasons and as much as possible rely on great domestic produce. 

Some gourmet produce and fine wine is imported from France and South Africa and etc...

 

The spirit of the cuisine we share is creative, and ingredient led. 

As a multi-cultural husband and wife team we share a passion for wine and food.

Together we create and taste test to always serve our guests the best possible experience available on any given day.

 

Our menus are Carte Blanche (Chefs selection/ Omakase). This helps us utilise only what is great on markets at the moment and further increase the value of our guests experience.

We practise unique cooking/ preparation and fermentation methods that you cannot replicate at home. These help us showcase the seasonal ingredients, and create ever interesting, balanced  menus.

 

At the heart of your experience dining with us, a grand meal, lovely wine, and a warm personal service. 

 *Making reservations in advance and notifying us about any allergens/ food concerns beforehand is recommended. Sudden menu changes on the day of your visit are not possible.  

  

 

Today's Schedule