









モダンフランス料理
横浜・元町に佇む一軒家レストラン
Lunch 12:00~15:00 L.O12:30
Dinner 水-金 18:00~22:30 L.O 19:30、土-月・祝 Closed 22:00 L.O 19:00
栄養を沢山備えた旬の野菜を豊富に取り入れ、
日本由来の出汁や麹の柔らかな旨味を
ワインと共に味わうフランス料理に合わせて拵え、
フレンチの技法と、シェフの原点でもある多文化のエッセンスを融合させた
軽やかでナチュラルな味わいを追求したガストロノミック料理を
ワインペアリングと共にコースで提供しております。
マークスでは月メニューを行わず、
自然の摂理に沿った恵みの食材を厳選し、
其々の価値を十分に活かせる調理法を選び、
コース全体の栄養バランスを整えた料理を提案しています。
横浜市の食品ロス軽減に賛同し、
地産地消の日本食材を優先し、
食品調達は御予約のみとし、
サスティナブルな運営を心がけております。
ソース
日本の基となる昆布、かつお、椎茸の出汁、
様々な種麹を発酵させて拵える麹、
そして、多種の食材から作りだす味噌は、
料理の下味となり、深みの有る旨みを生み出します。
フレンチの基となる野菜や豆、魚介、肉からのブレスに
それらと日本酒やワインを調合した独自のソースは、
ナチュラルで繊細な甘みや酸味、コクや旨みを生み出し
ワインと料理の重要なかけ橋となっています。
火入れ
素材やコースの変化に合わせて調理法を選び、
素材の旨みを最大限に発揮させ、
柔らかで香りが引き立つ仕上がりになる様、
お客様の目の前に料理が来るその時をピークにもっていきます。
ワイン
フランスワインを主体とし、
シェフの故郷でもある南アフリカワインを提供しております。
ワインペアリングは、前菜からデザートまでの料理に合わせて
構成し、食事を一層盛り上げます。
ダイニング
2Fのダイニングは、シックなライトグレーで統一され、
料理とワイン、お客様によってカラフルに演出されます。
1Fカウンター席は、お一人様から4名様まで御利用頂けます。
普段のお食事はもちろん、お誕生日や記念日、
季節の会食やビジネス、各種パーティー会食など、
あらゆるシーンで御利用頂けます。
♦御予約時に食物アレルギーの有・無を必ずお知らせ下さいませ。
Contemporary French Restaurant
Motomachi, Yokohama
Lunch 12:00~15:00 L.O13:00
Dinner WED-FRI 18:00~22:30 L.O 19:30 / SAT&SUN 18:00~22:00 L.O 19:00
A highly seasonal, gastronomic course menu experience.
We closely follow the Japanese seasons,
and pay special attention to what is bountiful and wonderful market at the moment.
We rely on local farmers and trusted suprliers for fantastic produce, products and curated wine.
As a multi-cultural husband and wife team we share a passion for great wine, cuisine and genuine hospitality.
The spirit of the cuisine we share is caring, creative, and ingredient led.
Our menus are Carte Blanche / Omakase. Reservations are required.
At the heart of your experience dining with us, a grand meal, lovely wine, and a warm personal service.
* Making a reservations in advance and notifying us about any allergens/ food concerns beforehand is recommended.
Sudden menu changes on the day of your visit are not possible.